Γνώριζες ότι οι καταδύσεις μπορούν να αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας; Σύμφωνα με δύτες οι οποίοι κάνουν καταδύσεις συστηματικά, μέσω της κατάδυσης μπορεί κάποιος να γυμνάσει το σώμα και το μυαλό αφού η αντίσταση του νερού γυμνάζει τους μύες του σώματος. Από την άλλη, το επίπεδο συγκέντρωσης και ο συντονισμός κινήσεων του σώματος βελτιώνονται. Καθώς λοιπόν απολαμβάνεις τις μαγευτικές εικόνες του υποθαλάσσιου κόσμου, γυμνάζεις ταυτόχρονα το σώμα και το μυαλό σου. Η κατάδυση λοιπόν αποτελεί έναν άψογο συνδυασμό σωματικής και πνευματικής άσκησης, κατά τη διάρκεια της οποίας αντί να ζορίζεσαι και να ιδρώνεις, απλά ”δραπετεύεις” και ταξιδεύεις στην πανέμορφη φύση του βυθού.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τον εξοπλισμό κατάδυσης

Για να μπορέσεις όμως να επωφεληθείς από τα πλεονεκτήματα του αθλήματος της κατάδυσης, αλλά και για να ζήσεις στιγμές απαράμιλλης ομορφιάς, θα πρέπει πρώτα να εξοπλιστείς με τον κατάλληλο και απαραίτητο εξοπλισμό. Σε αυτή την ενότητα θα εξερευνήσουμε τον ελάχιστο εξοπλισμό που απαιτείται για να είσαι ασφαλής αλλά και για να μπορέσεις να λάβεις μέρος σε κατάδυση. Θα βρεις όμως παράλληλα πληροφορίες για επιπρόσθετο εξοπλισμό που πιθανό να σε ενδιαφέρει, ώστε να ενισχύσει και να διασφαλίσει μια εμπειρία φτιαγμένη στα δικά σου μέτρα.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που είσαι απλά περίεργος και ενδιαφέρεσαι να ζήσεις την εμπειρία μια μόνο φορά;, Αν είσαι διστακτικός και αβέβαιος, κατά πόσο αυτό το άθλημα είναι για σένα; Τι συμβάινει στην περίπτωση που ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ γι’ αυτό το άθλημα, αλλά από την άλλη δεν έχεις τον χρόνο για συστηματικές καταδύσεις; Μην ανησυχείς! Έχεις τη δυνατότητα να βιώσεις την εμπειρία αυτή. Σε διάφορες παραλίες, υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες θαλάσσιων αθλημάτων, οι οποίες σου προσφέρουν τη δυνατότητα να συμμετάσχεις σε καταδύσεις μαζί με εκπαιδευμένους επαγγελματίες δύτες. Σε τέτοια περίπτωση, θα προμηθευτείς όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διάρκεια της κατάδυσης, χωρίς να χρειάζεται να τον αγοράσεις.