Αν οι καταδύσεις δεν είναι για τα δικά σου γούστα, ή αν η εξερεύνηση του υποθαλάσσιου κόσμου σε τρομάζει, μπορείς να επιλέξεις μια διαφορετική περιπέτεια. Η ιστιοπλοΐα σου δίνει τη δυνατότητα να διασχίσεις τα νερα της Ελλάδας από την επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς να χρειαστεί να καταδυθείς στα βαθιά νερά. Εξάλλου, η ιστιοπλοΐα είναι Ολυμπιακό άθλημα και αποτελεί πόλο έλξης, προσελκύοντας όλο και περισσότερο κόσμο. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει, καθώς το ιστιοπλοϊκό αναπτύσσει ταχύτητα δαμάζοντας τα κύματα. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία, η οποία είναι ικανή να συγκλονίσει ακόμη και τον πιο αδιάφορο!

Εκπαίδευση Ιστιοπλοΐας

Όπως συμβαίνει με κάθε άλλο εξειδικευμένο άθλημα, έτσι και η ιστιοπλοΐα απαιτεί την απαραίτητη εκπαίδευση. Η εκπαίδευση αυτή θα σου επιτρέψει να αποκτήσεις τις απαραίτητες δεξιότητες για να απολαύσεις αυτή την μοναδική εμπειρία στο έπακρο, αλλά και για να εγγυηθεί την ασφάλειά σου και την σωματική σου ακεραιότητα. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να σε εντάξει στον κόσμο της ιστιοπλοΐας το συντομότερο δυνατό.

Υπάρχουν διαφορετικά τμήματα εκπαίδευσης, ανάλογα με την εμπειρία του καθενός. Αν δεν είχες καμία επαφή με το άθλημα προηγουμένως, το τμήμα αρχαρίων αποτελεί το αρχικό βήμα για να πάρεις μια πρώτη γεύση αυτού του συναρπαστικού σπορ. Αν ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις επιπρόσθετες γνώσεις και να αναπτύξεις περισσότερες δεξιότητες, έχεις την επιλογή να ενταχθείς στο προχωρημένο τμήμα. Επιπρόσθετα, το τμήμα κυβερνητών θα σε φέρει στην κορυφή της πυραμίδας της ιστιοπλοΐας, ενώ αν είσαι λάτρης των προκλήσεων, το αγωνιστικό τμήμα σίγουρα θα σε εξιτάρει.

Όλα τα τμήματα συνδυάζουν την θεωρητική εκπαίδευση με πρακτική εξάσκηση. Μέσω της θεωρίας, θα διδαχθείς όλες τις θεμελιώδεις αρχές που σχετίζονται με το αντίστοιχο επίπεδο που θα επιλέξεις. Για κάθε επίπεδο, απαιτούνται συγκεκριμένες ώρς διδασκαλίας. Από την άλλη, η πρακτική εξάσκηση θα σου επιτρέψει να εφαρμόσεις όλα όσα έχεις διδαχθεί, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα μεταξύ της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, ενώ σταδιακά θα βελτιώνεις τις ικανότητές σου.