Ειναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι η Ελλάδα είναι μία απο τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο, αφού συνδυάζει το πράσινο του βουνού με το γαλάζιο της θάλασσας, δημιουργώντας έτσι εικόνες σπάνιας ομορφιάς που δύσκολα βρίσκει κανείς αλλού στον πλανήτη.

Η χώρα αγκαλιάζεται απο την Μεσόγειο θάλασσα, με αποτέλεσμα να κυριεύει το Μεγογειακό κλιμα στις περιοχές της Ελλάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Έτσι τα καλοκαίρια είναι θερμά και ξηρά. Αυτό βέβαια είναι ό, τι καλύτερο για τους λάτρεις του υγρού στοιχείου και πιο συγκεκριμένα τους λάτρεις της θάλασσας. Ως αποτέλεσμα των υψηλών θερμοκρασιών, τα νερά είναι ζεστά, δημιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα και να απολάυσουν την ηρεμία που προσφέρει η θάλασσα.

Εξερεύνησε τον υποθαλάσσιο κόσμο στα νερά της Ελλάδας

Οι ιδανικές κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες δεν περιορίζονται μόνο κατά μήκος των ακτογραμμών, αλλά επεκτείνονται και στα πιο βαθιά νερά. Τα κρυστάλλινα νερά των θαλασσών μας τις καθιστούν δημοφιλείς, με αρκετές να συγκαταλέγονται στις καλύτερες και καθαρότερες παραλίες του κόσμου.

Καθώς καταδύεσαι στον βυθό των Ελληνικών θαλασσών, ετοιμάσου να βιώσεις στιγμές απόλυτης μαγείας και βιβλικής ομορφιάς. Τα καταγάλανα και διάφανα νερά επιτρέπουν στην ηλιακή ακτινοβολία να διαπεράσει τα βαθιά νερά, φωτίζοντας έτσι το βυθό για αρκετά μέτρα κάτω απο τη θάλασσα, δημιουργώντας έτσι ένα ειδυλλιακό τοπίο. Ο βυθός σφύζει από ζωή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον αλλιώτικο. Ο πλούτος του υποθαλάσσιου κόσμου χαρίζει μια πανδαισία χρωμάτων αποτελούμενη μεταξύ άλλων από κοράλλια, ανεμώνες φύκια και σφουγγάρια. Πέραν της πλούσιας θαλάσσιας χλωρίδας, ετοιμάσου να κολυμπήσεις ανάμεσα σε κοπάδια ψαριών, χταπόδια, μέδουσες και φιλικά δελφίνια. Αν είσαι τυχερός, ίσως συναντήσεις και τη διάσημη Μεσογειακή χελώνα Καρέτα Καρέτα ή την πασίγνωστη φώκια Μονάχους Μονάχους. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, αυτά τα δύο θαλάσσια πλάσματα συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα είδη.